Bezichtiging

Uiteraard is het ook mogelijk om onzbordje_leimskoele heemkundeboerderij  “De Leimskoel” te bezichtigen.
Iedere zondag vanaf april tot november om 10.00 u. en 13.30 u. starten wij een gratis rondleiding.

Leden van de Heemkundevereniging Roggel leiden u dan rond op onze boerderij en erf. Ze zullen u dan een en ander vertellen over hoe het alledaagse leven op een Limburgse langgevelboerderij er in de eerste helft van de vorige eeuw eruitzag.

U krijgt dan een kijkje in het woongedeelte maar ook de de stal en schuur komen aan bod. De werktuigen in de “sjop” zullen uiteraard ook worden bekeken.

Ook is het mogelijk om op verzoek rondleidingen te geven voor bijv. (buurt)verenigingen, fietsgroepen of bedrijven die een uitstapje organiseren.
Hiervoor kunt u dan contact opnemen met één van onze bestuursleden.
De boerderij is gelegen aan Kunnenweg 10  6088NV.

U kunt al een voorproefje krijgen door te kijken naar:

1. reportage van onze open dag op de Leimskoel in 2011

2. reportage van onze open dag op de Leimskoel in 2013