Foto vroeger april 2014

Bij het archiveren komen wij vaak prachtige foto’s tegen die in het verleden door (oud) Roggelnaren ter beschikking zijn gesteld. Vaak zijn dit gekopieerde of gescande foto’s. Deze werden in het verleden allemaal netjes bewaard en van info voorzien.  Wij zijn sinds een jaar echter ook bezig om ons fotoarchief te digitaliseren en zijn inmiddels zover gekomen dat alle foto’s uit ons oude archief zijn gedigitaliseerd en dat we begonnen zijn aan het verwerken van de foto’s waar we nog geen of weinig info over hadden verzameld. Via plaatsing op onze site hopen wij via u meer info te krijgen. Weet u dus meer van de foto die hieronder is geplaatst, laat het ons dan s.v.p. weten. Maakt niet uit of het herkenning van personen betreft, jaartallen, gebeurtenissen, anekdotes info over bebouwing of werkwijze. Alle info is welkom. Kunt u ons helpen, geef dat dan door middels het formulier, of benader één van onze leden.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

fotovroeger 04-2013

 

Omschrijving van de foto:

Deze maand een foto die wij kregen via onze zustervereniging in Neer. Hier zouden ook een aantal Roggelse personen op moeten staan, maar er zijn geen namen bekend. Dus graag jullie hulp.
Het betreft een foto van de mobilisatie in 1938

Wie staan op de foto:

Op de foto staan Neerse en Roggelse  soldaten die deelnamen aan de mobilisatie in 1938 . De Neerse personen zijn: Giel Aelmans,  van Lumming,  Sjeng Reinders en verder moeder Nel Timmermans-van Lier en Lisa Derks

Waar is de foto gemaakt:

in zaal Timmermans te Neer.

Wanneer en waarom is deze foto gemaakt:

In 1938 ten tijde van de mobilisatie.

Wie heeft de foto gemaakt?

Onbekend
De foto is in het bezit van Jo Beeren uit Neer.

Van José Verstappen-Coenen ontvingen we de volgende reactie, waarvoor hartelijk dank:

Ik denk in 1 van hen mijn vader te herkennen, n.l. de 4e staande persoon van links:
Frits Coenen voorheen wonend op Kloosterstraat 4 te Roggel (1918-2005).
In het boek “Roggel in de Oorlogsjaren 1940-1945” staat op blz. 96 een foto afgebeeld uit dezelfde tijd waarop pap een soortgelijk uniform droeg en hij ook erg veel lijkt op de persoon van jullie foto.

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress