Foto vroeger januari 2014

Bij het archiveren komen wij vaak prachtige foto’s tegen die in het verleden door (oud) Roggelnaren ter beschikking zijn gesteld. Vaak zijn dit gekopieerde of gescande foto’s. Deze werden in het verleden allemaal netjes bewaard en van info voorzien. Wij zijn sinds een jaar echter ook bezig om ons fotoarchief te digitaliseren en zijn inmiddels zover gekomen dat alle foto’s uit ons oude archief zijn gedigitaliseerd en dat we begonnen zijn aan het verwerken van de foto’s waar we nog geen of weinig info over hadden verzameld. Via plaatsing op onze site hopen wij via u meer info te krijgen. Weet u dus meer van de foto die hieronder is geplaatst, laat het ons dan s.v.p. weten. Maakt niet uit of het herkenning van personen betreft, jaartallen, gebeurtenissen, anekdotes info over bebouwing of werkwijze. Alle info is welkom. Kunt u ons helpen, geef dat dan door middels het formulier, of benader één van onze leden.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

 

fotoVroeger 01-2014

 

Omschrijving van de foto:

De werkplaats van “Frans van Naad” (Frans Peeters sr.) op de Blenkert.
In deze werkplaats werden de fietsen gerepareerd. Opvallend zijn de reclame borden en naast de deur het bord van Bonds Rijwielhersteller. In deze werkplaats zijn vele verhalen verteld. Heeft u er nog speciale herinneringen aan? Laat dan van u horen.

Waar is de foto gemaakt:

Op de Blenkert. De werkplaats lag achter zijn woonhuis /winkel: het huidige huisnummer 9. Was ook bereikbaar via de veldweg erachter. (Cranestraot)

Wie heeft de foto gemaakt?

Neem aan dat ze door één van de familieleden is gemaakt.

We ontvingen van Joan Peeters de volgende reactie met foto:

Omschrijving van de foto:
Werkplaats van Leonard (Naad) Peeters. Het gebouw is door Naad gebouwd eind jaren twintig van de vorige eeuw. Het linkergedeelte was werkplaats. In het rechtergedeelte werden kippen gehouden en op zolder kweekte zijn vrouw, Johanna Verstappen,chrysanten. Johanna was ook de boekhoudster van het bedrijf. Naad deed zaken met oa E.N.R. Gruno en Adek, Cyrus, Eysink, Simplex, Westendorp naaimachines en een tiental aanverwante bedrijven van ijzerwaren, lederwaren, fietsverlichting, fietsbanden etc. Later volgden wasmachines, huishoudelijke artikelen, bromfietsen en motoren. De reparatie activiteit was destijds het grootste aandeel van de werkzaamheden. De zonen werkten mee in de werkplaats.
Wie of wat ziet u op de foto:
Het gebouw in de beginjaren. Op de zijmuur een reclame bord van Simplex en Cyrus.
Aan de voorgevel het bord van Bonds Rijwielhersteller. Naad was in ieder geval in 1931 al lid van de bond.
Wanneer of ter ere waarvan wat is de foto gemaakt?
Onbekend. Waarschijnlijk het trotse bezit vastleggen.
Waar is de foto gemaakt?
Blenkert 17 (destijdse nummering)
Heeft u zelf herinneringen aan deze foto?
Er zijn vele herinneringen.
Mijn vader Frans, de zoon van Naad nam de zaak over. Hij trouwde in 1945 met Christina Puts en werd dit gebouw hun huis(je). In de achterbouw was de werkplaats en “showroom” voor nieuwe fietsen.
In dit huisje zijn hun vier kinderen geboren. In de jaren vijftig bouwde Frans een nieuw huis aan de Blenkert nr 9 en werd het gebouwtje weer geheel werkplaats.

no images were found

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Deze foto is eerder genomen. Op de zijgevel het reclamebord van E.N.R. Burgers rijwielen en het bord van de Bond is er nog niet.
De reclame is uit het toenmalige dagblad.

 

 

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress