Foto vroeger juli 2013

Vaak krijgen wij foto’s aangeleverd. Hier zijn we uiteraard heel blij mee. Hieronder plaatsen we altijd een foto waarover we graag wat meer zouden weten. Wij zijn daarom op zoek naar de personen die ons meer kunnen vertellen over de namen van de personen, de gebeurtenis of andere info. Mocht u nog iemand kennen op deze foto of heeft u eigen herinneringen of aanvullende informatie, geef dat dan door middels het formulier.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

 

studentenclub

 

Omschrijving van de foto:

Dit keer eens een foto van de studentenclub. Ja, ook Roggel heeft een studentenclub gehad. Als ik het goed hebben heette ze studentenclub “Don Bosco”. Er was een junioren afdeling en een senioren afdeling. Erg lang heeft ze niet bestaan volgens mij. In de zestiger jaren was ze echter zeker actief.

Wie staan op de foto:

Links aan tafel zitten v.l.n.r. Jac Dirkx (de schrijver van dit stukje), Har Janssen en …….    Rechts van de tafel is overduidelijk aanwezig Ad Thomassen. Links achter de tafel staan Peter Caris, Wim Fijten, Hein Hendriks , 2x onbekend en Harry Ramaekers. Hein en Harry waren leiding.

Waar is de foto gemaakt:

Ergens in Nederland tijdens een 10 daagse fietstocht door Nederland met overnachtingen bij diverse boerderijen.

Wanneer en waarom is deze foto gemaakt:

Waarschijnlijk was het in 1964 of 1965. Maar we horen graag het juiste jaartal.

Wie heeft de foto gemaakt?

De foto is gemaakt door één van de deelnemers.

Overige opmerkingen, herinneringen en anekdotes:

Het moeten volgens mij toch wel een twintigtal personen zijn geweest die deze tocht hebben gemaakt.
De tocht ging in mijn herinnering vooral door de onderste helft van Nederland, maar misschien weet iemand dit nog wel precies.
Wat ik me wel nog goed kan herinneren is de zadelpijn.

Heb jij nog meer info over deze foto of over de studentenclub of heb je nog foto’s van deze club. Laat dan van je horen via het genoemde formulier hierboven. We voegen die info van jou dan graag hier toe.  Foto’s uploaden kan ook via  onze site. Klik dan hier.

We ontvingen als reactie van Harry Raemaekers een exemplaar van het zesde lustrumboek van de studentenclub. (ze heeft dus wel veel langer bestaan dan hierboven wordt gesuggereerd). Het is een prachtig boekje vol met info over ledenbestand, bestuur, oprichting en jawel ook een verslag van de hierboven genoemde fietstocht. Dit verslag is van de toen 14 jarige Wim van Heur. U kunt dit verslag lezen door hier te klikken. We zullen t.z.t. van dit boekwerkje een pdf bestand maken, zodat iedereen ervan kan mee genieten.

Wij ontvingen van Harry Raemaekers ook nog een foto van een jongensklas uit 1947 met jongens van 7 /8 jaar (geb. 1939/1940) Daarover volgende maand meer.

In dit boekje wordt ook melding gemaakt van de dames studentenclub  “Spirit”  (“St. Don Bosco” was de “Heren Studenten Club”). Als er nog foto”s zijn van deze club, willen wij daar hier ook graag aandacht aan besteden.

Hier zie je de complete 6e lustrum jubileumuitgave Heren studenten club St. Don Bosco Roggel

Ontvangen reactie van Tjeu Beelen:

Zelf sta ik tussen Hein en de pollepel, achteraan met witte kraag.
Het jubileum boekje heb ik nog in mijn bezit.
 De foto is  gemaakt in Abcoude?
Op de foto in het verslag van Wim van Heur in de jubileumuitgave, zie ik mijzelf ook zittend op de fiets.
De afstanden waren destijds groter dan tegenwoordig!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress