Foto vroeger september 2013

Vaak krijgen wij foto’s aangeleverd, waarvoor we eenieder zeer dankbaar zijn, met daarop mensen die wij niet kunnen herkennen. Wij zijn daarom via deze rubriek vaak op zoek naar de personen die wél weten wie op de foto staat. De personen op deze foto zijn echter allemaal bekend, maar we zijn op zoek naar foto’s met hetzelfde onderwerp of een onderwerp dat er aan verwant is. Mocht u in het bezit zijn van degelijke foto’s (of andere foto’s die voor ons interessant zijn) dan komen we graag bij u langs om de foto te kopiëren voor ons archief.
Geef dit dan even door via ons contactformulier. Vul hier bij “omschrijving van de foto” dan in dat u nog foto’s hebt en dat u ons de gelegenheid wilt geven om die te kopiëren. Vergeet dan ook niet even te vermelden hoe we contact met u kunnen opnemen (telefoon of adres) . U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met een van onze bestuursleden.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

SimonsEindAug2013

Omschrijving van de foto:

Melkkar op Eind.

Wie staan op de foto:

v.l.n.r. Ans de verloofde van Bart Lips, Frans (Frens) Simons, An Simons-Vissers, Sef Simons (broer van Frens).

Waar is de foto gemaakt:

Op het Eind voor het huis van de familie Simons.

Wanneer en waarom is deze foto gemaakt:

De foto moet gemaakt zijn omstreeks 1946/1947 toen Bart Lips die als evacué in de oorlog bij de fam Simons verbleef op bezoek was.

Wie heeft de foto gemaakt?

Bart Lips

Overige opmerkingen, herinneringen en anekdotes:

Op de foto is ook paard en kar te zien waarmee Frens de melk ophaalde in een bepaalde buurt. Er waren destijds een aantal ophaalroutes die door de Fuus gegund werd aan de laagste inschrijving.
Frens had ook zo’n route waarbij men bij een aantal boeren dagelijks de volle melkbussen ophaalde en de lege weer terugbracht. Men noemde dit “de melkkèr rieje”. Later werden die routes door tractoren met wagens gereden.

 

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress