kalenderfoto februari 2019

Deze maand de foto van “Thom van de Zaal” met zijn schoonzussen Toos en Louise Scheres. Thom Janssen was getrouwd met Truus Scheres.
“De Zaal” zoals zaal Amicitia aan de Molenweg  in de volksmond werd genoemd, was jarenlang dé zaal wat betreft bruiloften en partijen. Het was ook het verenigingslokaal van o.a. Harmonie Amicitia, de voetbalclub, Melodia en handboogvereniging “Roos in Bloei”. Ook was het de plaats voor het Melodia cabaret en toneelvoorstellingen.

De vader van deze dames Scheres : “Sjaeres Fried” (1896-1980) kocht het pand in 1930. Hij was gehuwd met Gertrudis Maria Christina Beeren (1901-1976). Vele jaren lang  runden ze samen met hun kinderen de zaak. Later werd de zaak overgenomen door Thom Janssen en Fried’s dochter Truus.

Momenteel is het een Chinees restaurant.